top of page
_DSC2882 1.jpg

Dirigent: Arild Andersen

Arild Andersen er født i Skien og utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium, hvor han studerte fløyte med Torkil Bye og hvor han har virket som praksislærer i dirigering.

Videre har Andersen utdannet seg som dirigent ved Latvias Musikkakademi. Han har studert dirigering med blant andre Odd Terje Lysebo, Kjell Tore Ingebretsen og Frederick Fennell.

Arild blir ofte benyttet som solist i ulike sammenhenger og kammermusikk har han en spesiell interesse for.

Foruten fløytespillet har han hele tiden vært opptatt med dirigentoppgaver og han er også aktiv som gjestedirigent og dirigere kor, korps og orkester så vel amatører som profesjonelle.

Arild har også ledet flere urfremføringer og flere verk er blitt dedikert til han.

Arild Andersen har samarbeidet med en rekke kjente kunstnere og har i en rekke år hatt et nært samarbeid med Harald Gullichsen. Deres første CD kom ut i 2002.

Høsten 2019 gav han ut en innspilling med musikk for fløyte og harpe sammen med Malgorzata Milewska Sundberg.

I tillegg er han også aktiv som dommer i musikkonkurranser og har vært medlem av juryer både i og utenfor Norges grenser.

Arild er ansatt som lektor ved Skien videregående skole og underviser i musikkfag.

 

Funfact: Arild Andersen spiller på en 14 karat gullfløyte fra GUO Brothers i Taiwan.


Slik vi opplever det i vår korpshverdag har Arild masse kunnskaper om både musikk og øvelsesmetoder som han gladelig deler med oss i korpset. Arild er i tillegg til å være vår dirigent også vår musikalske leder. Han legger ned masse godt arbeid i å finne musikk som er både fin å høre på og spennede og lærerik å spille for oss musikanter. Han tør å utfordre vår komfortsone.

Vi er svært stolt av vår dirigent. Dersom du også
ønsker kvalitativ god musikkundervisning,
kom til oss!

thumbnail__DSC2825.jpg
bottom of page